EIC aktualizovalo investiční pokyny

Nový soubor investičních pokynů poskytuje informace žadatelům a vybraným společnostem i potenciálním spoluinvestorům a podrobně vysvětluje investiční proces

Evropská rada pro inovace (EIC) představila nový soubor investičních pokynů, které mají zajistit jasnost a transparentnost žadatelům, vybraným společnostem a potenciálním spoluinvestorům, kteří se účastní jejích programů financování. Tyto pokyny nabízejí komplexní náhled na investiční proces a nastiňují strategii a podmínky, jimiž se řídí rozhodnutí o investicích a odprodejích ze strany fondu EIC.

Ve srovnání s předchozími verzemi aktualizované pokyny zavádějí několik klíčových vylepšení zaměřených na zpřesnění investičního rámce a maximalizaci dopadu. Mezi významné aktualizace patří:

  • Aktualizovaná definice kvalifikovaného investora
  • Aktualizovaný popis možných scénářů investic
  • Nová ustanovení týkající se návazných investic a odchodů fondu EIC

Tyto aktualizace podtrhují závazek Evropské hospodářské a sociální rady usnadnit začínajícím podnikům s vysokým potenciálem a malým a středním podnikům zrychlit jejich cestu k rozšíření a zároveň podnítit další investice ze soukromého sektoru. Stanovením jasných a postižitelných pokynů chce EIC podporovat příznivé investiční prostředí, které pohání inovace, růst a konkurenceschopnost v celé Evropě.

Dokument je dostupný ZDE.

Zdroj ZDE.