EIT ukazuje osvědčené postupy v oblasti finanční udržitelnosti

Hlavním cílem znalostních a inovačních společenství EIT je být soběstačnými organizacemi, které již nepotřebují dotaci od EIT

Za tímto účelem každá z nich vypracovala strategie a programy, které nejlépe vyhovují jejím oborům souvisejícím se změnou klimatu, digitalizací, udržitelnou energií, potravinami, zdravím, surovinami, výrobou, městskou mobilitou a kulturními a tvůrčími odvětvími. Činnosti znalostních a inovačních společenství EIT v oblasti finanční udržitelnosti jsou navrženy tak, aby znalostním a inovačním společenstvím pomáhaly dosáhnout samostatnosti a zároveň plnit jejich poslání podněcovat pozitivní společenské změny prostřednictvím inovací.

Tento dokument spojuje tři případové studie, které prokazují, jak unikátní model EIT pomáhá vytvářet inovativní řešení a nové přístupy ve finanční udržitelnosti. Tím, že EIT dává znalostním a inovačním společenstvím pravomoc zkoušet řešení, která nejlépe vyhovují jejich jedinečným organizačním uspořádáním, zajišťuje, aby každá inovační komunita byla schopna pokračovat ve svých vzdělávacích, obchodních a inovačních činnostech udržitelným a nezávislým způsobem. Dokument je dostupný ZDE.

Zdroj: ZDE.