Spolupráce USA a EU v oblasti umělé inteligence

Dne 11. července 2024 byl zahájen technický dialog mezi Evropským úřadem pro umělou inteligenci (EUAIO) a americkým Institutem pro bezpečnost umělé inteligence (USAISI), který se konal na ministerstvu obchodu ve Washingtonu D.C.

Šesté ministerské zasedání Rady USA−EU pro obchod a technologie (TTC6) zahrnovalo technický dialog s cílem posílit dvoustrannou spolupráci v oblasti umělé inteligence a podpořit výměnu vědeckých informací mezi EU a USA. Diskuse pod vedením ředitelky USAISI Elizabeth Kelly a ředitelky EUAIO Lucilly Sioli se zaměřila na vládní výpočetní infrastrukturu a na AI pro blaho společnosti.

Během diskuse vyjádřily EUAIO a USAISI společný zájem prozkoumat osvědčené postupy a nástroje pro vodohospodářské značení a provenienci obsahu, podporovat tyto nástroje v rámci svých příslušných akcí a další vědeckou a technickou výměnu informací o bezpečnosti AI a důvěře při řešení rizik vyplývajících ze syntetického obsahu. Obě instituce zdůrazniliy společnou ambici vybudovat mezinárodní síť mezi klíčovými partnery s cílem urychlit pokrok vědy o bezpečnosti umělé inteligence.

Zdroj ZDE.