Vodíkový workshop

31. května 2024 se uskuteční první vodíkový workshop Česka a Slovenska

Workshop se zaměří na aktuální výzvy a příležitosti spojené s výrobou a využitím vodíku v České republice a na Slovensku. Hybridní akce bude probíhat prezenčně v Bratislavě, tak i online formou. Cílem tohoto workshopu bude přiblížit a vysvětlit účastníkům proces přípravy evropských pravidel pro výrobu nízkouhlíkového vodíku a jeho implementaci v rámci směrnice RED III do národních legislativ. Na praktických příkladech budou vysvětleny jednotlivé podporované typy výroby obnovitelného a nízkouhlíkového vodíku z biomasy, jaderných zdrojů a odpadu.

Tato významná akce přiláká odborníky z organizací jako Hydrogen Europe, NVAS a HYTEP, stejně jako zástupce Ministerstva hospodářství SR či Ministerstva průmyslu a obchodu ČR. Společně budou aktéři diskutovat o prioritách, překážkách a očekáváních obou zemí v rozvoji vodíkového ekosystému.

Workshop je příležitostí k získání cenných informací a navázání kontaktů s předními odborníky v oblasti vodíku. A zároveň představuje důležitý krok k rozvoji udržitelného a nízkouhlíkového hospodářství v České republice a na Slovensku.

Více informací k akci ZDE.

Zdroj ZDE.