Příležitost spolupráce v základním výzkumu s Německem, Rakouskem a Francií

MŠMT podpoří mezinárodní projekty v základním výzkumu na léta 2018-2019

MŠMT vyhlásilo 18. dubna výzvu k podávání návrhů společných česko-rakouských, česko-německých a česko-francouzských výzkumných projektů ze všech vědních oblastí s dobou řešení 2018–2019. Návrh společného výzkumného projektu musí být klasifikovatelný jako návrh projektu základního výzkumu.

Do 31. května mohou výzkumné organizace podávat návrhy projektů spolupráce s Německem a Rakouskem, do 30. 6. pak s Francií. Výzva je zaměřena na podporu mobility výzkumných pracovníků spolupracujících na řešení mezinárodních projektů základního výzkumu. Z projektu lze financovat cestovní a pobytové náklady výzkumných pracovníků cestujících do zahraničí, naopak nelze hradit účast výzkumných pracovníků na seminářích, konferencích, kongresech a dalších setkáních konaných v partnerských státech, pokud účast na těchto setkáních přímo nesouvisí s řešením společného výzkumného projektu.

U česko-rakouských a česko- německých projektů budou podpořeny krátkodobé pobyty o délce trvání 1 - 15 dní nebo dlouhodobé pobyty o délce trvání 1 - 3 měsíce. Podpora bude činit 100 000 Kč/rok, tj. 200 000 Kč na celou dobu řešení u projektů českých vědců s německými nebo rakouskými kolegy. V případě projektů spolupráce s Francií se bude jednat o 64 000,- Kč za rok, tj. celkově o 128 000,- na celou dobu řešení projektu.

Podrobnosti a požadavky na žadatele jsou uveřejněny ZDE.

Zdroj: MŠMT