WIPO Global Awards 2024

Světová organizace duševního vlastnictví (WIPO) zahájila soutěž o globální ceny 2024

Tato iniciativa podporuje malé podniky a startupy, které využívají duševní vlastnictví k růstu podniků a pozitivnímu společenskému dopadu. Global Awards, slavnostně zahájená v roce 2022, oceňuje vynikající malé a střední podniky (MSP) napříč různými obory podnikání, včetně místních a mezinárodních značek, novátorů zelených technologií a kreativních odvětví. Vítězové získávají nejen uznání, ale také výhody mentoringu na podporu svých strategií duševního vlastnictví, včetně získávání finančních prostředků, příležitostí k partnerství a podpory publicity.

Tento rok porotci také nově zváží přínos společnosti k cílům udržitelného rozvoje (SDG), čímž se sladí se základní hodnotou ceny, která se zaměřuje na pozitivní dopad kreativity a inovací podporovaných duševním vlastnictvím na společnost.

Podobně jako v předchozích ročnících vybere nezávislá porota složená z renomovaných odborníků v roce 2024 až sedm vítězů. Veřejné vyhlašování vítězů se uskuteční na slavnostním předávání cen, které se bude konat během Valného shromáždění WIPO plánovaného na červenec 2024 v sídle WIPO v Ženevě ve Švýcarsku.

Přihlášky budou otevřeny do 31. března 2024.

Zdroj ZDE.