ERA LEARN: dopady projektů partnerství veřejného a soukromého sektoru

 Nová fáze konsorcia ERA-LEARN i jako příprava na Horizon Europe

 

 

Konsorcium ERA-LEARN, které od roku 2008 podporuje partnerství veřejného a soukromého sektoru (P2P), zahájilo v červenci novou fázi. Nový projekt reaguje na nedávný vývoj v prostředí partnerství a zaměřuje se na následující témata a služby:

  • Posilování interakcí se společenstvím P2P a posunutí služeb ERA-LEARN směrem k uživatelsky přátelskému stavu
  • Zaměření se na tematičtější přístup k řešení otázek a výzev určených ze strany P2P
  • Poskytnutí podpory s ohledem na příští rámcový program Horizon Europe
  • Nabídnutí podpory s ohledem na hodnocení dopadů pomocí školení a nácviku skutečných, úplných pilotních hodnocení a speciálních souborů nástrojů a poradenství, zaměřit se také na rozvoj klíčových ukazatelů výkonnosti (KPI)
  • Identifikace a šíření dobré praxe pro specifické společné P2P výzvy jako např. rozšiřování účasti a začleňování zemí s nižší intenzitou výzkumu, internacionalizace P2P sítí, kontakt s průmyslem a inovacemi
  • Podpora dialogu P2P společenství s dalšími subjekty nebo iniciativami

 

ERA-LEARN vydal publikaci věnovanou dopadům projektů podporovaných P2P. Dokument se zabývá výsledky pilotního cvičení na téma tří bioekonomických sítí (SUSFOOD, ERA-IB-2 a CORE ORGANIC II) a jimi podporovaných projektů. Jsou uvedeny výsledky online průzkumu  mezi příjemci projektové podpory z těchto tří sítí a také zjištění z interview se členy sítí a příjemci podpory. Diskuse o výsledcích je doplněna o zjištění z průzkumu pracovní skupiny ERAC, který měl identifikovat  výzvy k implementaci projektů podporovaných P2P.

ERA-LEARN 2020 je podpůrná akce financovaná z programu Horizon 2020, zahájená v lednu 2015 jako podpůrná platforma pro společenství veřejně-soukromých partnerství (P2P).

Dokument je k dispozici ZDE.

 

 

Zdroj: ERA-LEARN